Thursday, January 31, 2013

UPS Offline, UPS Online Interactiv sau UPS cu SIN


UPS - Uninterruptible power supply (Sursa de curent neintreruptibila)

UPS Offline - UPS-ul este alimentat separat si intra in functiune cand este detectata lipsa de tensiune de la retea. Aceste UPS-uri au un timp de raspundere foarte rapid, de ordinul milisecundelor.

UPS Online Interactiv - UPS-ul este conectat in serie cu consumatorul iar cand este detectata lipsa de tensiune de la retea, acesta intra in functiune. Aceste UPS-uri au un timp de raspundere foarte rapid, de ordinul milisecundelor.

UPS SIN Interactiv - UPS-ul este conectat in serie cu consumatorul si intra in functiune instantaneu cand este detectata lipsa de tensiune de la retea. UPS SIN furnizeaza o tensiune cu o forma de sinusoida pura, cu modificari extrem de mici. Consumatori ca motoare, pompe, centrale termice au nevoie de curent cu caracteristici standar pentru a functiona in conditii optime.UPS-urile obisnuite furnizeaza o tensiune cu caracteristici triunghiulare in ceea ce priveste forma de unda. Computerele, imprimantele si aparatura electronica au de obicei o sursa incorporata care functioneaza chiar daca nu au tensiune cu unda perfect sinusoidala. Daca sunt detectate fluctuatii in tensiune furnizata, UPS-urile interactive stabilizeaza tensiune avand si functie de AVR (automatic voltage regulator), si deci protectie la subtensiune si la supratensiune.

UPS Online Trifazic - UPS folosit in centre de calcul, data centere, centre de control retea, centre de servere, laboratoare, sali mari de birouri etc.

No comments:

Post a Comment